Umeås fågelskådare bär skulden till min träsmak

Sitter i Sundsvall på en ytterst oskön träbänk och väntar på att nattåget ska gå. Det gör det om en och en halv timme.

Jag vill ha Botniabanan. Nu.

Talade med den gamle ÖA-journalisten Sven Lindblom på faderskapets 50-årsmottagning i fredags. Han snickrar nu på en bok om Botniabanan, som släpps samtidigt som järnvägen invigs. Vi talade om hur de ursprungliga planerna talade om ett färdigställande år 2006/2007.

De som bär den största skulden till att denna plan sprack så markant, och att min rumpa håller på att göra detsamma, är ett gäng fågelkramare i Umeå som på fullaste allvar försökte stoppa ett järnvägsbygge av miljöskäl. Att de helt på egen hand orsakat massiva ytterligare koldioxidutsläpp till följd av förseningen kom liksom på köpet.

Annonser