Pappa firar 50 år

Pappa Anders firar sitt inträde bland gubbarna i dagarna tre. Idag är det mottagning i FV-lokalen på Varvsberget, och på söndag mottagning på Källströmsgården för de som inte kan idag. Han har också kommenderat fram en hyllningsartikel på allehanda.se, verkar det som. (skämt och ironi)

Jag är självklart på hemmaplan för att se till att farsgubben sköter sig bland alla gäster från när och fjärran. Dagen till ära tänkte jag publicera pappas första och enda bidrag till denna blogg, en kommentar han skrev för några veckor sedan på temat Norrlands framtid:

Lyssnade för en tid sedan på ett radioprogram om Sverige efter 1809 års krig. Då beskrevs det som att de svenska trupperna lämnat Sverige(!) för strider i Norrland. Det är bara två hundra år sedan och det är inte konstigt att det norrländska självkänslan aldrig kunnat slå ro. Kolonialsynen på denna landsdel har varit hur tydlig som helst under merparten av tiden.
Jag tror att det krävs en mängd olika åtgärder för att vända utvecklingen. En norrlandsregion skulle på allvar kunna jämföras/konkurrera med övriga landsdelar/regioner. Vi skulle få ett instrument för samordning, struktur och idéer kring en mera federal beskattning. Landskapen skulle kunna återerövra rollen som kultur, värde och historiebärare. Och sammantaget skulle vi kunna skapa känslan av att börja bygga något nytt. Norrland har mer framtid än vi någonsin kunnat ana. Det är dags för samhällsbyggare och framtidsoptimister att kliva fram. Jag tror faktiskt att de finns – även i Medelpad och Jämtland!

Kom förbi idag eller på söndag på en tårtbit, ett glas gott eller en tallrik catering!

Annonser