Rönmark är klockren idag

Läs för guds skulle Anders Rönmarks ledare om regionfrågan idag.

Nej, det bästa vore istället om de Socialdemokratiskt styrda landstingsstyrelserna i Västernorrland, Västerbotten och Norrbotten stämde träff med det Socialdemokratiska styret i Jämtlands läns landsting, bjöd in de Socialdemokratiska kommunalråden i Ånge och Sundsvall och sedan stängde in sig i ett konferensrum och inte kom ut förrän riktlinjerna för en norrländsk regionkommun, inte två, var klara.

Här sätter han fingret på en viktig sak, som jag själv varit inne på några gånger; vilket stort misslyckande regionfrågan är för Socialdemokraterna. Att man inte ens kan komma överens i Västernorrland, trots att länet och alla kommuner utom en styrs av vänstersidan är ju högst anmärkningsvärt, och ett underbetyg till dagens västernorrländska politiska ledarskap.

Kraften finns i Norrland, och vår landsända har såna otroliga möjligheter. Men vi kommer aldrig nå vår fulla potential om kraft och engagemang läggs på att gnabbas med varandra, snarare än att gemensamt utmana andra regioner i Sverige och Europa.

Annonser