Väntans tider

Inget är som väntans tider sägs det, men detta kunde man gott vara utan.

Värderingen av Sekab är en rysare. Under gårdagens kommunstyrelsemöte skulle beslut om bokslutet tas, men det gjordes inte eftersom revisorerna inte lurat klart kring Sekabs värdering. Jag skulle bli mycket överraskad om man kom fram till något annat än att skriva ner värdet med x antal miljoner. Pengar som i värsta fall (beroende på antalet miljoner) syns på sista raden i kommunens bokslut och kommer behövas jobbas ihop, med hjälp av neddragningar och/eller skattehöjningar. Otrevligt oavsett vilken väg det blir.

Dan skriver om gårdagens möte och värderingen här.

Sen är det ju värt att kommentera att Skellefteå Krafts styrelse fått kicken på grund av Sekabaffärerna. Intressant. Det måste ju rimligen ha haft någon utlösande faktor. Kan en kraftig förestående nedskrivning av Sekabs värde vara denna faktor?

Att styrelsen får gå är ju att erkänna att något gått väldigt, väldigt fel. Det är inte riktigt den bilden som förmedlas av våra styrande här i Örnsköldsvik…

Annonser