Brev från en före detta centerpartist

Fick nedanstående brev skickat till mig med önskan om publicering:

Till Centerpartiet, Ångermanlands Distrikt

Jag önskar säga upp mitt medlemskap i Centerpartiet på grund av Centerns senaste beslut i kärnkraftsfrågan.

Jag kan inte leva med vetskapen att jag stått bakom beslutet att fortsätta satsa på kärnkraftsreaktorer, och samtidigt vara KRAV bonde och medmänniska.

Jag väljer alltså att fortsätta vara KRAV bonde och medmänniska.

Vid Tjernobylkatastrofen och nedfallet över oss, slutade vi äta fisken från sjön, våra lamm föddes dödfödda eller med 3 ben eller bakvända ben, eller tröga i sinnet – alltså misskapta. Vi körde ut mineral över åkrarna för att minska cesiumupptaget i växterna.

Barn dör i högre grad av leukemi som bor i närheten av kärnkraftsreaktorer, det var i media dagarna innan det tragiska beslutet och ändå togs det.

Dessa helvetesmaskiner – kärnreaktorerna – vill Centerpartiet stödja, trots att vi folkomröstat nej 1980, och kärnkraften skulle vara avvecklad allra senast 2005. Det är så sorgligt och tragiskt.

Eleonor Gidlund

.

Detta var precis det jag  var rädd för och skrev om när uppgörelsen offentliggjordes. Jag tror inte att Centerpartiet har råd att behandla våra egna som vi gjorde när vi slöt energiöverenskommelsen. I sak är uppgörelsen bra. Den öppnar för en massiv utbyggnad av förnyelsebar el och tryggar långsiktigt energiförsörjningen. Men i en folkrörelse måste det finnas plats för förankring av politiken. Annars sker det som ovanstående brev beskriver.

Annonser

5 thoughts on “Brev från en före detta centerpartist

  1. Det demokratiska underskottet vi har i partiet tar jag upp i en motion till distriktsstämman (och förhoppningsvis till riksstämman).

    Antalet centerpartister som har hört av sig med mer eller mindre bedrövade tongångar törs jag inte ens räkna. Kanske blev jag lätt döv på just det örat i samband med att FRA-lagen klubbades igenom.

    Var tar vårt partis särart vägen?

Kommentarer inaktiverade.