Hur ska man förhålla sig till IPRED-lagen?

Igår togs beslutet om IPRED-lagen i riksdagen. Att spy galla över Alliansen och sossarna som röstar igenom den här skiten är väl onödigt. Vad ger det, liksom. Likaså att påpeka att Centerpartiet faktiskt har stämmobeslut på att verka för en ”digital allemansrätt”, inklusive laglig fildelning för husbehov.

Den frågan jag nu ställer mig är; hur ska man egentligen förhålla sig till denna lagstiftning? Jag är själv en måttlig fildelare. Jag tillhör inte gruppen som ständigt scannar av Pirate Bay för nya gigabyte av filmer och musik att ladda hem. Men jag menar, om mitt favoritband The Killers nya skiva finns att tillgå online en månad innan jag kan skaffa den lagligt i Sverige laddar jag naturligtvis ner den (när den väl gick att köpa inhandlade jag två exemplar, grym present).

Likaså de senaste avsnitten av de grymmaste TV-serierna, som det i vissa fall tar år för att ta sig över kölen från USA för att sändas. Flight of the Conchords måste ses så snart som möjligt. Så är det bara.

Jag har kommit fram till att jag nog kommer att fortsätta precis som tidigare. På samma sätt som jag dagligen bryter mot lagen och går mot röd gubbe, fast jag vet att det är olagligt. Går det så går det.

Det som skulle få mig att snällt vänta på grönt ljus vid korsningarna vore nog inget mindre än en böteslapp eller en varning om detsamma. Och det är klart, kommer det ett brev som säger att ”om du inte slutar ladda ner de fantastiskt roliga Family Guyavsnitten som nu visas på tv i USA blir det dyrt för dig”, så kanske man får tänka om.

Tills dess följer jag hellre Centerpartiets stämmobeslut än Sveriges lag. Och det, att välja vilka lagar man ska följa, är en princip jag helt och hållet tar avstånd ifrån.

Annonser
This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

One thought on “Hur ska man förhålla sig till IPRED-lagen?

  1. Är du för eller emot IPRED?

    Nu kan du rösta!
    Skicka sms med texten m13ser14 NEJ om du är emot
    eller m13ser14 JA om du är för IPRED, till numret 72500

    Sen får du veta resultats sidan.

Kommentarer inaktiverade.