Kulturföreningar visar engagemang

Fick ett spännande dokument i mailboxen idag. Kultuföreningarnas Samarbetsgrupp har sammanställt en lunta om 17 sidor där man argumenterar för att Rådhuset ska öppnas igen, lagom till hundraårsjubileet för huset som infaller i år.

Kulturföreningarna hävdar att Rådhuset kan öppnas och drivas med vinst. De representerar själva hundratals kulturutövare. De visar med sin skrivelse att de har massvis med tankar och idéer för driften av huset. Det naturliga vore väl att de själva tog ansvaret för Rådhuset?

Gör en uppgörelse med kommunen, där Kulturföreningarnas Samarbetsgrupp tar ansvar för driften av Rådhuset under ett år. Går det så som de själva skriver i rapporten, massvis med aktivitet i Rådhuset som dessutom ger vinst, då är ju det fantastiskt och bara att köra på. Går det sämre, kan väl kommunen backa upp ett bra initiativ med förlusttäckning.

Annonser