Energiuppgörelsen – sist av alla

Helgen har spenderats i Göteborg på förbundsstyrelsemöte med Vi Unga. När vi sammanträder är det späckat program och ingen tid för okynnesbloggande. Men jag känner ändå att det är värt att nämna Alliansens energiuppgörelse.

Jag känner personligen inga låsningar i kärnkraftsfrågan. Jag var inte född varken när Tjernobyl havererade eller när Linje 2 om avveckling – fast med måtta vann folkomröstningen.

I sak tycker jag att regeringen lyckats åstadkomma en bra kompromiss. Den är balanserad och satsar lika tydligt på miljövänlig energi som långsiktigt hållbar energiförsörjning. Dock kan jag tycka att Centerpartiet borde skött gången smidigare. Många av mina partikamrater engagerade sig just på grund av kärnkraftsfrågan, och att vissa känner sig överkörda är ofrånkomligt. Hade inte uppgörelsen kunnat vänta tills Centerpartiets riksstämma i början av maj? Jag delar alltså stora delar av den kritik som Centeruppropet levererar.

Men att vi sålt vår själ som s-märkta debattörer hävdar, det är givetvis snicksnack. Centerpartiets paradgren har väl alltid varit vår förmåga till svåra, ansvarstagande kompromisser?

Annonser

One thought on “Energiuppgörelsen – sist av alla

Kommentarer inaktiverade.