Norrland tar makten 2015

För två veckor sedan spekulerade jag vilt kring regionfrågan. Vad som skulle hända egentligen, när regeringen inte tycktes vilja ge något besked.

Jag skrev:

Jag tror inte att regeringen ger klartecken till en region Norrland och en region Storjämtland (eller var det Mittsverige?). I värsta fall lägger de bara locket på och allt får rulla på som vanligt, som moderaterna vill. Jag skulle dock föredra någon form av uppmaning ”kom igen när ni är överens”.

Idag kom beskedet. Klartecken till regionbildning – 2015. Det är bra. Visst hade det funnits fördelar med att komma loss och sätta igång redan till valet 2010, ju förr desto bättre. Men nu får väljarna sin chans att säga sitt innan beslut fattas.

Och Norrlandspolitikerna får chansen att komma förbi den halvmesyr regionindelningen blev. Jag har sagt det förr; ett Storjämtland med bestående av Jämtland-Härjedalen-Medelpad minus Timrå har inga förutsättningar att klara sig bra.

Joina oss i Region Norrland, så ska ni se att det blir bra.

Annonser
This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.