Moderaterna drömmer om Nordmaling

Som bland de sista punkterna på gårdagens sammanträde lämnade de lokala moderaterna in en motion om att Örnsköldsvik ska verka för en storflygplats i Nordmaling tillsammans med Umeå.

God idé. Synd bara att de är 40 år för sena.

Tre snabba argument:

  • Tiden då vi byggde nya flygplatser i Sverige är över. I alla fall så länge tekniken ser ut som den gör. Vem vet hur det ser ut med flygtrafiken om bara fem år, med tanke på priser, miljöeffekter osv?
  • Det säkraste sättet att bli utskrattad i Stockholm, förutom att dansa hambo naken längs Drottninggatan, är att knata in på Rosenbad och be om nya miljarder till ett mastodontinfrastrukturprojekt i Botniabaneland. Detta gäller inte minst bland de moderata rikspolitikerna.
  • Har någon någonsin träffat en Umeåbo som vill göra sig av med flygplatsen på Alvik? Jag har så länge jag kunnat läsa sett och hört tyckare som tror sig veta att Umeås flygplats snart ”måste” flyttas, pga buller, miljöaspekter och så vidare. Att denna kör inte tystnat sedan Brommaflygplatsen fick tillstånd i ytterligare 30 år, med utökad trafik, är… märkligt.

Förutom ovanstående aspekter är moddarnas lösning såklart den bästa. Frågan är bara, hur överkommer vi dessa?

Att jag tidigare propagerat för Kramfors flygplats, det är väl helt enkelt mitt sätt att kasta in Nordmalingshandduken.

Annonser
This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.