Valberedningstider

Om några veckor brakar årsmötessäsongen igång på allvar. Det innebär att Sveriges alla valberedningar har ett ibland inte alls avundsvärt jobb att vaska fram kandidater till allehanda ordförandeklubbor, kassörsböcker och ledamotsposter.

Själv är jag lite av en valberedningssucker. Jag räknade idag och kom fram till att jag sitter i inte mindre än sex valberedningar. De flesta är relativt enkla ”ringa-några-samtalsuppdrag”, men vissa kräver lite mer tid och engagemang.

Ett sådant är det uppdrag som sparkades igång idag, det att vaska fram ett förslag till en ny styrelse för SV, Studieförbundet Vuxenskolan, inför höstens stämma i Göteborg.

Ett grymt bra möte. Föreningslivet är, liksom politiken, ett av få ställen där man får anledning att umgås över generationsgränserna, och dagen blev ett utmärkt exempel på hur intressanta sådana möten kan bli. Jag gick hem glad i magen.

Helgen spenderas mestadels i Ångermanland, närmare bestämt Örnsköldsvik och Härnösand, för lite SV-möten (än en gång en valberedning) och good old kommunfullmäktige på måndag.

Dessutom ska ju Modo spöa Linköping. Med Zajkowski i kassen, kan man tippa.

Annonser
This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.