Vad göra med Rådhuset?

Örnsköldsviks politiska framtid ser ljus ut. På båda sidor blockgränserna har vi nu ett gäng ungvargar som vill vara med.

Idag är det Ungvänstern som ryter till. Det Unga Vänsterblocket tar ställning i Rådhusfrågan. Man blir ju lite avundsjuk på de på vänsterkanten. De kan ju slänga sig med coola vänsteruttryck som ”folket vill” och ”folkmakt” utan att rodna.

Förslaget i korthet: Örnsköldsviks kulturliv behöver mer pengar, mer lokaler.

Jag håller delvis med. I en vidare benämning är Örnsköldsviks kulturliv varken underfinansierat eller under lokalbristens ok. Problemet är att resurserna är snedfördelade.

Samtidigt som Föreningen Musikhuset anordnar massvis med konserter och andra arrangemang för sitt årliga bidrag om ungefär 100 000 per år får Folkets Park miljonbelopp för att.. inte gå i konkurs.

Lokaler finns, i form av bland annat skolor, museet, sliperiet, arken. Replokaler skulle staden inte må dåligt av att få fler av, men det skulle nog gå att fixa utan att ta en hel, ny byggnad i bruk.

Grundproblemet är att kulturlivets pengar läggs på arbetarrörelsens olika förgreningar istället för att satsa där det ger mest bang för bucksen.

Men Rådhuset då? Denna gamla, fina byggnad? Sälj huset till en köpare med visioner. Konstrestaurang eller reklambyrå med öppen vernissage av sina senaste projekt? Möjligheterna är tusen.

Annonser
This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.