Alkohol på Folkets Park

Det gäller att släppa bomberna från fullmäktigedagordningen lite peu om peu, så att man har något att blogga om när tiden är knapp för brainstorming.

Dotter och far Sydhage har skrivit en smart interpellation. De har lyckats se skogen trots alla träd. Om Folkets Park nu är en kommunal byggnad (tack för den, socialdemokraterna), och det inte får serveras alkohol i kommunala lokaler (vilket jag i likhet med interpellanterna också fick höra en gång i tiden), då borde det väl inte få serveras alkohol heller i kommunala Folkets Park?

Å andra sidan så var det ju inga problem att ta sig en styrketår i somras i samband med Star Warsutställningen i likaledes kommunala muséet. Pragmatismen kanske spöar principerna här?

Inom marknadsföringen kallas det särkoppling, att göra en sak och säga en annan. Typ Vattenfall släpper ut mer CO2 än hela Sverige, men snackar ändå miljötänk så fort de får chansen. Med samma logik kan sossarna fortsätta att lova fira en Vit Jul även i fortsättningen. Skönt för dem.

Annonser
This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

2 thoughts on “Alkohol på Folkets Park

  1. Tja helt rätt tänkt. Men är Arken en kommunal byggnad? Och där serveras alkohol i mängder? Och nu rycktas det om att Arkenbolaget ska bygga ut HARRYS. Så Våra skattepengar går till att nygga om så att Harrys ska få bättre lokaler och kunna servera MER alkohol?
    Ligger det något i dessa ryckten.

  2. Arken är ju indirekt kommunalt, genom kommunalt ägda Arken Tjänstecentrum.

    Det här med alkohol i kommunala byggnader är nog helt enkelt en gråzon. Pragmatismen får gå före idealen.

    Ska bli intressant att höra svaret den 23/2

Kommentarer inaktiverade.