Centerpartiet levererar

Nu reformeras strandskyddet. En gammal, god centerfråga, helt i linje med våra tankar kring decentralisering och federalism, förverkligas nu.

Att kommunerna får makten över tillämpningen av vem som får bygga var i närheten av vatten är en mycket viktig fråga för landsbygdens utveckling. Glest befolkade kommuner kommer nu få en helt annan möjlighet att locka till sig människor som letar efter boende- och livskvalité.

Tack regeringen.

Läs här för mer info om Strandskyddsreformen.

Även Dan är gläds över strandskyddsreformen denna dag.

En dag som denna kan det vara på plats att komma ihåg att våra egna socialdemokrater i Örnsköldsvik aktivt arbetade mot denna reform. De kämpade alltså för att slippa få ökad makt över hur kommunens stränder ska hanteras.

Annonser
This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.