Lennart Holmlund får stryk

En bra och intressant bloggare är Johan Ingerö. I bloggposten ”Utan stöd till Volvo blir Sverige som Gaza” tar han ett grepp på socialdemokratiska bloggar i allmänhet och Umeås supersosse Lennart Holmlunds blogg i synnerhet. Där hittar Ingerö nämligen en passus om att Lennart befarar att det blir som i Gaza om svensk arbetslöshet ökar.

Fullständigt förstummad beslutar jag mig för att titta närmare på denne Holmlund, som jag alltså inte känner till sedan tidigare. Hans formuleringar får mig att utgå från att det rör sig om en gräsrot, så döm om min förvåning när det visar sig att karln är ordförande i Umeås kommunstyrelse.

[…]

Tror han verkligen att läget i Gaza beror på avsaknaden av lite socialdemokratiskt industristöd […] ?

Sedan ställer han en helt berättigad fråga:

Ni vill beskatta fungerande företag till döds och hålla döende företag i respirator med hjälp av svenska folkets pensionspengar. En uppriktig fråga: är ni inte riktigt kloka?

Att jobb försvinner och nya tillkommer är helt naturligt och bra. Hade vi inte haft en sådan utveckling hade vi fortfarande varit till 80 % sysselsatta med att skaffa fram mat för dagen. Hade socialdemokratiskt tänk, om att till varje pris behålla gamla jobb, hade vi varit kvar på 1800-talet.

Tillbaka till Lennart Holmlund. Det här blev nog inte riktigt som han tänkt sig. Helt plötsligt är Umeås kommunstyrelseordförande samtalsämnet på några av Sveriges största politiska bloggar. Och det är inga smickrande ord som publiceras.

För övrigt, sjukt kul kommentar på Ingerös blogg: ”S-bloggar är ungefär som en trafikolycka, hemsk men ändå kan man inte låta bli att titta”

Annonser
This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

3 thoughts on “Lennart Holmlund får stryk

  1. Den anonyme kommentatorn verkar missa den ganska uppenbara syftningen till Johan Ingerös blogg… Sedan kan ju begreppet ”största” fyllas med olika innebörd också 🙂

  2. Anonym: I wish. Jag syftade närmast på Johan Ingerö och Henrik Alexanderssons bloggar, bland andra.

Kommentarer inaktiverade.