Nimbys

Nimbys, eller Not In My Backyards, finns det gott om. Här i Stockholm hänger man ut röda lakan från balkongen eller fönstret för att protestera mot nybyggnationer av underjordiska gallerior som skapar jobb, liv och rörelse.

Inte heller Ångermanland klarar sig. I Örnsköldsvik rasar man mot placering av hotell och vindkraftverk, och i Härnösand avger föreningen Vårda Härnösand sina nimby-åsikter ”i pressen”

Härnösand är en stad som knappast kan sägas ha begåvats med för mycket investeringar och privata initiativ (förhoppningsvis kan trenden vändas, nu när centerpartister utgör en del av den styrande majoriteten). Därför måste härnösandsborna och alla vi som vill se en positiv utveckling i residensstaden applådera när entreprenörer vill satsa. Särskilt när de vill bygga skrytbyggen på en ödetomt på Skeppsbron.

Att bortskämda stockholmare anser sig ha råd att tacka nej till investeringar och nya jobb kan man väl leva med, det går ju främst ut över dem själva. Men Ångermanland och Norrland kommer aldrig bli vinnare om vi aktivt lägger band på de bland oss som vill och vågar satsa engagemang och pengar.

Annonser
This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.