När IT-krisen nådde Centerpartiet i Örnsköldsvik

Att du läser denna bloggpost innebär att jag kan pusta ut. Förra söndagen var allt annat än en vilodag för mig.

Allt började med att jag skulle göra en snabb uppdatering på bloggen. När jag skrev in den vanliga adressen emil.centerpartiet.nu möttes jag av allt annat än vit text på svart bakgrund. Istället såg jag svart text på vit bakgrund.

De svarta bokstäverna bildade ord. Där stod att ”this domain may be availiable for registration”. Livrädd. Tusen tankar. Har vi missat att betala för domänen centerpartiet.nu? Kan någon annan i så fall kapa den? ”Pornografiskt material på centerpartiet.nu” är inget annat än en riksnyhet.

Ringer som en galning. Barbro Olsson på expen har inte sett någon räkning. Ej heller Roland Wikner, IT-veteranen. Att hemsidesupporten skulle svara en söndag är väl långsökt? Både ja och nej. Efter litet ringande svarar John på LAN-Konsult på sin mobiltelefon. Han verkar vara beredd, för efter ett tag kirrar han biffen och löser mysteriet.

Centerpartiet.nu är numera betalad till och med 2011 och de eventuella fakturorna har antagligen gått till det gamla webbhotellet i Nordingrå. Jag kunde andas ut.

Tyvärr har inte bloggen fungerat denna vecka som en följd av allt strul, men nu ska det vara på g igen.

Annonser
This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.