Kärnkraftsfrågan

Nu är det dags att slänga av sig julkoman och komma in i matchen igen.

Dagens ”nyhet” verkar vara att vi Centerpartister inte riktigt är överens när det gäller kärnkraftsfrågan. Jag själv kom in i politiken lite för sent för att känna mig låst av gamla folkomröstningar och partilinjer.

Jag tycker inte om kärnkraft. Jag tror att de storskaliga lösningarnas tid är förbi inom energipolitiken.

Däremot kan jag inte se någon anledning att man politiskt ska peka ut ett speciellt energislag och lägga en död hand över just det. Vad är det vi tycker illa om? Riskerna? Då är det de vi ska reglera. Det uttjänta bränslet? Då ska vi se till att energibolagen fixar den biffen.

Vem vet? Kanske är samhällets, våra, krav på säkerhet och hållbarhet så svåra att leva upp till att det inte byggs några kärnkraftverk. Eller så anser någon att de klarar kraven och kan producera ren, säker, hållbar energi. Då ska de få göra det. Problemet kan väl inte vara att något kallas för kärnkraft?

Annonser
This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

One thought on “Kärnkraftsfrågan

  1. Väl talat. Detta är vad jag med flera kärnkraftsförespråkare vill, vi vill att kärnkraft ska få leva på samma vilkor som alla andra krafttyper, utan en enorm mängd specialregler och dumheter
    (se strikt ansvar och effektskatt som exempel))

Kommentarer inaktiverade.