Alla håller inte med

Fick en bra och lång kommentar av Bo på ett äldre inlägg. För hela kommentaren och svaret se här, annars sammandrag (för att vara ett sammandrag är det ganska långt, men…) nedan:

Bo sa…
Hej Emil. Roligt att du engagerar dig i flygplatsfrågan, men tyvärr verkar du ha ”snöat in” på Kramforslösningen.
Vilka människor tror du kommer att välja att flyga från Kramfors/Sollefteå ? Jo det blir förstås de boende i närområdet, ev några strö-resenärer från Ö-vik.

Du tror att en etablering av K-fors/Soll. ska locka många nyetableringar av bolag och destinationer, no way!! säger jag. Ingen operatör kommer att jubla över detta, de tittar till passagerarunderlag och det kommer de inte att hitta där.

Emil sa…
När Botnia- och Ådalsbanorna är färdigbyggda kommer många som idag använder Örnsköldsviks Flygplats och Midlanda ha smidigare tillgång till Kramfors Flygplats (Nylanda?).

Egentligen är dagens situation ganska oviktig i diskussionen. Riksdagens beslut innebär att regionen måste börja betala 2012. Det intressanta blir, hur tror vi det ser ut pass 2015?

Underlag till en flygplats handlar inte om hur många som bor inom en viss radie, utan hur många som kan tänkas använda flygplatsen. Därmed blir jag och du och alla andra som flyger ut i världen en del av Arlandas underlag. Med kommande möjligheter till interregionala kommunikationer kommer mer eller mindre samtliga länsbor ingå i ett potentiellt underlag för en flygplats som ligger centralt i länet och är lätt att nå.

Annonser
This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

One thought on “Alla håller inte med

  1. Jag tycker du gjort ett både framsynt och modigt inlägg i flygplatsfrågan. Om några år när Botniabanan är klar kommer det du säger att stå klart för fler. Men då gäller det att det finns framförhållning för att synka tåg och flyg vad gäller tidtabeller, rimlig hållplatslösning vid flygplatsen med uppvärmd byggnad o s v. Frågan är om i synnerhet Sollefteå och Kramfors kommuner har handlingskraft att driva de frågorna och även våga satsa långsiktigt? Det skulle gynna fler än de som bor i de kommunerna tror jag.

Kommentarer inaktiverade.