Beslutet är fattat – nu måste vi se framåt!

Jahapp. Det var ju oväntat.

Nu frånsäger sig regeringen ansvaret för Örnsköldsviks och Sundsvall/Härnösands flygplatser.

Trots att länsrepresentanter från alla läger deltagit i ett veritabelt korståg till Stockholm för att behålla våra subventioner är loppet nu kört. Västernorrlandskusen förlorade.

Nu måste vi se framåt. Vi kan inte fortsätta att dumköra på som om ingenting hänt. Att finansiera tre flygplatser inom samma län som alla förlorar pengar är kapitalförstöring.

Samarbeta kring den flygplats som ligger i mitten, som har tågförbindelse och som redan ägs av regionala intressen. Den som heter Kramfors flygplats.

Annonser
This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

2 thoughts on “Beslutet är fattat – nu måste vi se framåt!

  1. Du har en logik i resonemanget, men det är också lite ”svenskt” att lösa detta med ett genomsnitt. Vore det inte bättre att se till var behoven är som allra störst, d.v.s. där t.ex. affärsresandet har störst behov. I ett sådant resonameng så kanske det istället skulle handla om att Kramfors är den enda av de tre som inte blir kvar.

    Jag undrar om det inte kan vara så att detta är en fråga som det kommer att gå prestige i. Jag har t.ex. svårt att tänka mig att man från Sundsvalls håll vill se en satsning/samling kring Kramfors flygplats.

    Resonemanget kring kapitalförstöring har du helt rätt i, men i det fallet så kan jag tänka mig att ovan nämnda prestige kan spela in stort.

  2. Jag tror och hoppas att Örnsköldsviksborna inte har så svårt att släppa gamla hederliga Gideå när man inser fördelarna att kunna ta tåget till flyget. Kramfors Flygplats skulle då förhoppningsvis få underlag för mer än ett bolag. I sinom tid inser nog även Sundsvallarna att samverkan kan vara en bra idé.

    På sikt tror jag att Sundsvallsfolket alltmer väljer tåget. Midlanda ligger nog ”för nära” Stockholm.

Kommentarer inaktiverade.