I Stockholm

Gårdagens livebloggande fick ett abrupt slut när jag tvingades hasta iväg till nattåget mitt i alltihopa.

Tåget anlände i tid klockan 22.58. Jag var hungrig som en varg. Man blir inte välgödd när det är möte. Klockan 23.00 stängde restaurangen. Mycket lämpligt. Tack SJ. Nu sitter jag i lyan i Birkastan och får mig äntligen lite frukost.

Förklaringen på mysteriet med nuvärdet var att de som skrev underlaget helt enkelt menade nettonuvärde. Hade de faktiskt handlat om nuvärde, som de skrev, hade hamnen inte varit värd mer än 50 miljoner.

Men jag kan aldrig tänka mig att 220 är ett marknadsvärde för hamn med mera. Och även om det var det när priset förhandlades fram – vad har inte hunnit hända sedan dess? Vilken annan aktör än kommunen skulle idag fundera på att köpa en hamn i Örnsköldsvik för så mycket pengar?

Tjejerna och grabbarna på Domsjö fabriker lär dock vara nöjda. Kul för dem.

Annonser
This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.