Inför Kommunfullmäktige 15/12

Tiden går fort och nu är det snart dags för kommunfullmäktige. På måndag, närmare bestämt.

Till skillnad från de två senaste sammankomsterna kommer det nog bli lite mer action denna gång. Vi har några tunga och intressanta puckar att fajtas om.

Valfrihet i omsorgen
Anna-Lena Holmström och Leif Vestin från mitt eget parti skrev i våras en mycket bra motion om att kommunen ska införa valfrihetssystem i omsorgen och ansöka om stimulansmedel för detta. En gammal god fullmäktigedebatt, valfrihet och makt för den enskilde kontra sosseri, återkommer därmed.

Förvaltningen och majoriteten hävdar att de minsann redan utreder valfrihet. Men det finns en liten detalj som gör hela skillnaden. Sossarna har varit smarta. För att slippa införa riktig valfrihet har de begravt hela frågan i en utredning om hur medborgarna ställer sig till valfrihet.

Oklart om denna satts igång än, trots att det gått ett år sedan Christina Karlsson, orförande i Omsorgsnämnden, lanserade den briljanta idén.

Man skulle ju förstås kunna ge medborgarna rätt att välja, och sen se om de väljer något annat än kommunens tjänster. Men då ligger ju makten någon annan stans än hos kommunen. Och det vill vi ju inte.

Köp av hamn med mera
280 miljoner. Det är en ordentlig summa det.

Skrev om det hamnköpet här tidigare. Jag hoppas fortfarande att Elvy Söderström och Jörgen Gidlund som skrivit under beslutsunderlaget har en egen definition på begreppet nuvärde. Annars betalar vi 230 miljoner för mycket.

Annonser
This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

One thought on “Inför Kommunfullmäktige 15/12

Kommentarer inaktiverade.