Var sak har sin tid

En nära nog enig kommunstyrelse föreslår att riva eller flytta de två gamla kranarna på stadskajen.

För utbölingar kan förklaras att Örnsköldsviks inre hamn tidigare var ett industriområde med en industrikaj. Kranarna användes för att lasta och lossa gods. Såklart. Detta är dock inte fallet sen ett gäng år tillbaka. Sedan dess bara står kranarna där. Till somligas glädje och andras förtret.

Att flytta/riva dem är rätt. Kranarna är monument över en svunnen tid. Det ska man ha respekt för, och inom rimliga gränser vårda. Men gränsen går när det gamla står i vägen för det nya, för utveckling och för framsteg.

Inre hamnen är idag Örnsköldsviks mest spännande område. Här bygger Peter Forsberg hotell, och lyxiga bostäder planeras och uppförs. Kranarna är helt enkelt mer i vägen än de bidrar.

Och såå vackra är de väl inte? Var sak har sin tid.

Annonser
This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.