Skärgårdsentreprenörskap

Är väl antagligen sist av alla med att uppmärksamma att Ulvö hotell står inför en storsatsning. Skönt. Ulvön står vid ett vägskäl. Utveckling eller stagnation. Nu blir det härligt nog utvecklingsspåret man kör på.

I våras var jag på tur i Skärgården med Kultur- och fritidsnämnden. Då skrev jag såhär om sakernas framtida tillstånd:

Örnsköldsviks skärgård om 10-20 år enligt Emil:

Ett välbesökt resmål för båtluffare och ekoturister. Befolkningen i Höga Kustenregionen utnyttjar öarna för dagsturer och miniweekends i högre grad än idag. Ulvöhamn är en miniversion av Åre/Visby. Där finns det också en liten skola. På årsbasis arbetar några hundra personer ute på öarna.

Känns det inte som att en 35-miljonersinvestering kring hotellet är ett schysst första steg?

Annonser
This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.