En avvikande åsikt

Sitter hemma i Örnsköldsvik, för tredje gången på lika många veckor.. hemkär? I helgen har Vi Ungas förbundsstyrelse sammanträde här i dagarna tre. Jag bjuder dem på det bästa Örnsköldsvik har att erbjuda, däribland hockey och middag på stadens enda världsberömda restaurang, Mamma Mia.

Idag kan vi läsa att Elvy med anhang varit i Stockholm och vilt protesterat mot att regeringen vill att vi ska betala för våra egna flygplatser.

På måndagens fullmäktige tillfrågades vi ledamöter om vi enhälligt stod bakom Elvys korståg för bibehållna bidrag. Det gjorde vi. Själv satt jag tyst, det var inte läge att räcka upp handen och säga ”ursäkta, men jag är inte helt säker…”

För det första är jag ganska tvärsäker på att Elvy och companys ”uppvaktning” inte kommer att resultera i någonting. Rikspolitikerna har förstås fattat att indragna bidrag kommer att orsaka protester, men ändå valt att lägga förslaget. De har bestämt sig. Påverkansarbetet skulle gjorts tidigare.

För det andra, är det så vettigt att staten subventionerar tre flygplatser i Västernorrland? Själv tycker jag att det borde räcka med en, om vi är lite smarta.

Kramfors flygplats. Den har allt. Den ligger i mitten. Den har järnvägsförbindelse. Tänk om länets representanter istället för att slåss för att fortsätta få statlig subvention för tre flygplatser enades om att satsa på Kramfors flygplats och se till att den fick en ordentlig anslutning järnväg-flygterminal à la Arlanda Express. Det skulle ta kortare tid att nå den nya gemensamma flygplatsen med tåget än att åka buss till Gideå. Taxi skulle inte längre vara ett alternativ. Miljövinst! Tidsvinst!

Men istället väljer vi att ta en fajt vi med all sannolikhet inte kommer vinna. Men Elvy kommer i alla fall kunna hävda att hon gjort allt hon kan och att Alliansregeringen är dumma. Kul för henne i alla fall.

Annonser
This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

One thought on “En avvikande åsikt

  1. Du och jag har ett litet annorlunda bloggupplägg. Jag har bilder på William i badshorts, du diskuterar infrastruktur… Men farmor/mormor och farfar/morfar läser oss båda lika glatt ändå 🙂

    Precis som att jag skulle bilda familj först kunde jag väl slå mig i backen på att du inte skulle kunna hålla dina åsikter för dig själv. Bra jobbat med politiken kära kusin! 🙂

    Har du vägarna söderut någon gång får du hojta.

    Kram Elina

Kommentarer inaktiverade.