Bonus i Örnsköldsviks kommun?

Idag har jag lämnat in en motion till Örnsköldsviks kommunfullmäktige om att utreda formerna för att införa ett bonussystem för de anställda i kommunen. Motionen i sin helhet kan man läsa här.

Idén har jag snott rakt av från Nynäshamns kommun, där man ska införa bonus för de kommunanställda som arbetar på enheter som uppfyller de ekonomiska och verksamhetsmässiga målen.

Jag tror att det är klokt att idéer som dessa börjar sprida sig till den offentliga sektorn. Inom näringslivet har man länge använt olika former av incitamentsprogram för att nå uppsatta mål, öka produktiviteten och för att behålla de anställda.

I min drömvärld är den kommunala sektorn i Örnsköldsvik smalare men vassare. Kommunen gör själv färre saker, men gör dem riktigt bra. Då gäller det att man lockar framtidens arbetskraft. Jag tror att särskilt unga vill arbeta på en utmanande arbetsplats, som belönar uppnåelse av uppsatta mål.

Tror också att det vore skönt för våra anställda om det kom en reform som faktiskt är positiv för dem. Vi har inte råd med ledsna kommunanställda som känner sig överkörda och ignorerade. Något vi sett många prov på på senare tid…

Får antagligen anledning att återkomma i frågan.

Annonser
This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

One thought on “Bonus i Örnsköldsviks kommun?

  1. Grym motion !! kan man få kopiera den till östersund 😀 Tack för en bra utekväll !

Kommentarer inaktiverade.