BAFF blir en moderat fattigare

Det har ju i och för sig hänt förut, men idag hoppar Lars Näslund av. BAFFs (BioAlcohol Fuel Foundation) styrelse, alltså. Och det är Per Carstedts fel.

Lars Näslund gör både sig själv, Örnsköldsvik och i förlängningen hela mänskligheten en otjänst när han väljer att argumentera som han gör.

…jag har slutat att tro på det här med etanol

Jaha. Varför då? För att Per Carstedt säger att etanol från Afrika är mer lönsam än etanol från Norrland?

Etanol är grymt bra, och har potential att vara en del av lösningen på framtidens energiproblem. Det har potential att skapa välstånd i Afrika och gör redan det i Brasilien. Och det är inte omöjligt att bygdens egna Sekab kommer att vara ett av de ledande företagen på denna marknad.

Den kritik som måste framföras, ska inte inriktas mot etanolen eller Sekab i sig, utan att Örnsköldsviksborna tvingas agera riskkapitalister. Allt det där ovanstående kan inträffa, men det är inte säkert. På såna grunder kan man inte riskera 10 000 kronor per invånare i Örnsköldsviks kommun.

Det enda Lars Näslund åstadkommer med att hoppa av med buller och bång är att några ytterligare bestämmer sig för att även nästa bil ska bli en trygg gammal bensinare, för det här med etanol, det kan väl aldrig va nåt å ha…

Annonser
This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.