Välkommen, Åsa Lindborg

Örnsköldsvik har för första gången under min livstid fått en stadsarkitekt. Hon heter Åsa Lindborg och hon gillar kranar. Kul.

Självklart ska en stad som Örnsköldsvik ha en riktig stadsarkitekt. Det ska bli intressant att se vad Åsa gör av denna nya plattform. Hon kommer nog ha stor möjlighet att själv skapa sig en plattform i kommunen.

Jag kan bjuda på ett ny-på-jobbet-tips. Örnsköldsvik borde, som god tvåa i landet efter Stockholms Stad, börja samarbeta med organisationen Wasted Space. Dess koncept är enkelt och genialt, man bjuder in folk att tipsa om platser och byggnader som idag är underutnyttjade. Typ Örnsköldsviks saltmagasin.

Från Wasted Spaces hemsida:

Tillsammans med städernas invånare och entreprenörer kan vi skapa mer attraktiva stadsmiljöer som bygger på en större mångfald av olika verksamheter. Platserna förvandlas från ”wasted spaces” till affärsmässigt drivna verksamheter som förgyller städerna och skapar sysselsättning. Det ger invånare och entreprenörer fler möjligheter att på olika sätt förverkliga sig själva och sina idéer.

Det vore väl nåt, Åsa!

Annonser
This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

One thought on “Välkommen, Åsa Lindborg

Kommentarer inaktiverade.