Sekab satsar i Tanzania?

Sekab vill bygga en etanolfabrik i Tanzania för uppemot 2 miljarder kronor, i samma veva som man blir garanterade 100 miljoner av Örnsköldsviks kommun för företagets fortsatta överlevnad.

Pedagogiken inför Örnsköldsviksborna blir svår. Men den är viktig. Det är vi som, tillsammans med andra, äger företaget.

Det är bra att Sekab satsar offensivt och tror på framtiden. Sekab kan mycket väl vara ett av framtidens svenska storföretag.

Det är inte bra att Örnsköldsviks kommun är med och tar riskerna i ett sådant här äventyr. Precis som Dan säger handlade kommunens engagemang i Sekab om att rädda kvar kompetens i Alfredshem och att dra igång etanoltillverkning i Norrland. Tanzania, Polen eller återkommande krav på garantier snackade ingen om.

Nu får man väl ta uppgifterna med en nypa salt. Det handlar om andrahandsinformation och ledningen i Örnsköldsvik uttalar sig inte. Men stämmer informationen, och ägarna i form av Elvyy Söderström och Per Häggmark inte har koll, då är det illa. Igen.

Annonser
This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.