Lite stolt är man

Har idag fått handlingarna till måndagens kommunfullmäktigemöte, som jag tyvärr missar pga tenta. Ingen livebloggning alltså.

Det är en diger lunta, 38 punkter och 248 sidor, exklusive bilagor. Centerpartiet har ställt två motioner, om en eventuell kommande bomässa och om att utöka Parkskolans byggprogram. Bra och angelägna.

Sekabs ytterligare medel ska diskuteras.

Ersättare för mig ska utses i Kultur- och fritidsnämnden.

En annan grej som kommer upp är antagande av kommunens mål för mandatperioden. Denna puck var uppe redan i juni, men återremitterades då på bland andra mitt initiativ. Skriften kompletterades med nya skrivningar om heltider i kommunen och med min hjärtefråga miljömål.

Med de nya skrivningarna snackar vi business. Koldioxidutsläppen ska minskas med minst 2,7 % årligen, istället för som tidigare 2 %. Sett över en längre tid är det en avsevärd skillnad, och motsvarar också en fyrtioprocentig minskning fram till år 2020 räknat från 1990, som är år noll i såna här sammanhang.

Ska kommunen uppnå det högsta betyget måste vi minska minst 4 % årligen. Tidigare var läget att en minskning med 2 % också gav en femma i betyg.

Det är små ändringar, men de är på riktigt. Och jag är lite stolt.

Annonser
This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

2 thoughts on “Lite stolt är man

Kommentarer inaktiverade.