Sunk costs

Vaknade med en lika lätt som oväntad huvudvärk efter gårdagskvällen.

Dagen spenderades på Vi Ungas förbundskansli där jag var adjungerad i arbetsutskottet. Kolla in bilden, ser mer retarded ut än vanligt.

Annars är det mest plugg som gäller. Just nu läser jag mikroekonomi, om begreppet ”sunk costs”, eller irreversibla kostnader . Definitionen på en sunk cost är att de inte går att få tillbaka. Till exempel pengar som lagts på utveckling av en ny programvara som ingen sen vill köpa. En dålig, vantligt förekommande idé brukar vara att investera ännu mer pengar i programvaran, för att liksom försöka rädda de tidigare (fel-)satsningarna.

Det är inte utan att man drar paralleller till mitt förra inlägg. Hoppas. Inte.

Annonser
This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.