Star Wars

Idag skriver allehanda.se om att Star Warsutställningen i Örnsköldsvik dragit in mycket turister men kan bli en förlustaffär.

Som delaktig i besluten att ta hit utställningen, först i Kultur- och fritidsnämnden och sen i Kommunfullmäktige, blir man ju onekligen lite orolig av den senare artikeln. Star Warsfigurerna kommer dock att ockupera muséet en knapp månad till, så än är det för tidigt att med säkerhet säga hur resultatet blir.

Ända sen första början har jag varit positiv till denna satsning. Jag har trott att detta är bra för muséet, för staden och att ekonomin i alla fall går jämt upp, och det tror jag fortfarande.

De två förstnämnda punkterna har slagit in. Nästan 50 000 besökare, hittills! Jag har aldrig hört eller sett så många utländska turister i Örnsköldsvik som denna sommar.

Även om utställningen i sig skulle gå med ett visst underskott tycker jag att det var rätt satsade pengar. Det vi gjort i sommar är att ha gett drömmar en chans. Slutar vi göra det kommer Örnsköldsvik åter bli ett grått Dövik som på den gamla onda tiden.

Annonser
This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.