Bloggbetraktelser

På Facebook har Per Olevik Dunder, ung folkpartist i Haninge, just lagt upp följande update: Ny kortare adress till koalitionsbloggen: http://kommunledningen.se

Nyfiken som man är klickar man naturligvis på länken. Upp kommer Haninges kommunlednings egen blogg. Centerpartiet, Moderaterna, Folkpartiet, Kristdemokraterna och Miljöpartiet styr tillsammans Haninge kommun. Mer eller mindre dagligen bloggar kommunens ledande politiker om dagsaktuella händelser – direkt till medborgarna, som i sin tur kan kommentera direkt på bloggen.

Hade jag hetat Elvy Söderström, Glenn Nordlund eller Leif Lindholm hade det varit prio ett imorgon att sätta upp en likadan blogg här i Örnsköldsvik.

Det är intressant att fundera över varför de inte gör det. Vet de inte hur man gör? SSU borde kunna hjälpa partisterna på traven. Oavsett anledningen har vi i Alliansen bara att tacka och ta emot, det blir ju betydligt enklare att spöa sossemajoriteten om densamma inte har förståelse för de nya informationskanalerna.

I det blågröna laget är vi för närvarande good men långt från great. Att oppositionsrådet Dan Olsson bloggar regelbundet är imponerande för en man med hans späckade almenacka, men helt klart väl spenderad tid. Nästa steg kanske blir en gemensam Alliansblogg?

Allians för Örnsköldsviks bloggar (för närvarande min och Dans) kommer helt säkert bli viktiga för kommande valresultat. Allt tyder på att bloggosfären kommer att öka i inflytande och relevans och vi har ett förkrossande försprång över sossarna.

Men Örnsköldsviks bloggvärld blir ju riktigt intressant först då några framstående sossar kliver in på banan och börjar ta upp konkurrensen.

För övrigt undrar jag när allehanda.se ska börja använda Twingly.

Annonser
This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.