Tack och farväl, Ecce Homo

Nu är visningen av utställningarna Ecce Homo och In Hate We Trust över för den här gången i Örnsköldsvik.

Arrangörerna, Örnsköldsviks Museum och Konsthall, verkar nöjda med besökarantalet. Inte så konstigt kanske, med tanke på all gratisreklam utställningarna fått.

För första gången på så länge jag kan minnas har vi i Örnsköldsvik haft en snackis som innehållit kultur, politik, religion och värdegrundsfrågor – på en och samma gång! Inte illa pinkat alls. Stadens stora kulturinstution har onekligen gjort sitt jobb. Museet är inte längre en dammig stenbyggnad. Man är något mer.

Det jag tycker känns bäst är att fler tagit ställning FÖR än MOT. Genom insändare, kommentarer på allehanda.se, bloggposter, Facebookgruppen Ecce Homo Örnsköldsvik och inte minst genom att besöka utställningarna har vi som är för ett öppet och tolerant Örnsköldsvik visat att vi är starkare än de som önskar motsatsen.

Annonser
This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.