FRA-redovisning

Innan sommarens varma vindar svepte in över oss utlovade jag fördjupade studier av och samtal kring FRA-frågan.

Nu, lagom till att nämnda varma vindar verkar övergett oss tänkte jag skriva lite hur det gått.

Ju mer jag läst på och samtalat om den nya lagen, ju märkligare har den tett sig. Hur kan en liberal regering föreslå detta? Det handlar ju om en massavlyssning av alla jämt, även om FRA endast kommer att intressera sig för den trafik som kommer utomlands ifrån.

Under sommaren har jag talat med både intresserade medborgare och toppar inom partiet. De sistnämnda har alla hört till nej/nja-sidan.

En genomgående känsla är att frågan är långt ifrån över. Liberala alliansväljare behöver inte kasta in handduken än. Erik Hultin och gänget anordnar sent i augusti en stor konferens på temat. Vore skitkul och lärorikt att delta.

Återkommer

Annonser
This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

One thought on “FRA-redovisning

  1. Idag gick det ut ett pressmeddelande om konferensen. Vi kommer att köra den tillsammans med partiet och den kommer att gå i hearingform. Ett stort antal av landets mest sakkunniga inom resp. område kommer att delta och både föreläsa mkt kort samt svara på frågor. Datumet har satts till den 29/8 kl. 10-15 i Wallenbergsalen på Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien i Stockholm. Det hela kommer att direktsändas både på TV och via webben av SVT24 och de som är snabba att anmäla sig kommer att få sitta som åhörare. Åhörarplatser ges i mån av utrymme. Salen rymmer ca 175 personer, men sen ska TV och en panel med folk från partiet och kritikerna rymmas också. Mer info och hur man gör för att anmäla sig som åhörare kommer att finnas på centerpartiet.se, centeruppropet.se och cuf.se fr.o.m. den 11/8.

Kommentarer inaktiverade.