So long, Daniel Wetterskog

Igår påbörjade jag ett blogginlägg som antagligen skulle bli en hyllningstext till Daniel Wetterskogs ära. True story. Så idag släpps den här bomben. Han slutar. De utlovade fem åren blev.. ett och ett halvt?

Som kulturpolitiskt engagerad känner man sig lite som den fula, rika killen som tror att han hittat drömtjejen – men drömtjejen sticker med pengarna.

Det känns som att Daniel inte var riktigt klar. Jag kan förstå att en kille av hans kaliber har högre ambitioner än Örnsköldsviks Museum. Självklart. Men Daniels påbörjade omgörning av museet känns bara halvvägs avklarad…

C’est la vie.

Den tid han väl har varit här har han i alla fall uträttat stordåd. Museet får en ny referenspunkt i form av Star Warsutställningen. Kirrar DW ett plus eller i alla fall even steven snackar vi succé för Örnsköldsvik och museet.

Daniel har genom att ta hit Ecce Homo och In Love We Trust visat att kulturen kan spela en roll i debatten och samhället, även i Örnsköldsvik.

Daniel har visat på de oändliga möjligheter man har, så länge ideerna och kraften finns. Jag hoppas innerligt att hans efterträdare tar vid i samma anda.

Annonser
This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.