En bra kommentar

Fick en bra kommentar på bloggposten ”Splittring, var god dröj”. Läs nedan tillsammans med mitt svar.
Anonym Berit sa…

På tal om splittring… Du har tidigare bloggat om Ecce Homo. Jag skulle vilja veta hur du ser på din partikollega Dans uttalande i Allehanda för någon vecka sedan, där han ifrågasatte att skattepengar användes till utställningen. Om han menar skattepengar till kulturverksamhet överhuvudtaget – är det i så fall något ni andra i (c) står bakom? Och om han menar just den här utställningen bara – tycker du och ni andra (c):are också att kultur och fritid ska trava upp till kommunpolitikerna och fråga om lov för varje utställning? För det är, så vitt jag kan se, de enda två möjliga tolkningar man kan göra av Dans uttalande. Och du brukar ju hissa honom rejält i andra sammanhang så jag skulle vilja veta hur du står just här, i denna fråga. Tack. http://allehanda.se/avdelning/ornskoldsvik/28251

den 28 juni 2008 13:00

Radera

Blogger Emil sa…

Berit: Det är alltid svårt med citat i tidningen, har själv förtydligat här på bloggen nästan varje gång jag blivit intervjuad. Det är sällan journalister uppfattar vad man tycker att man menar. På Dans blogg – dan.centerpartiet.nu – finns förstahandsinformation. Där skriver han att han är emot censur och inte tycker att politiken ska detaljstyra. Detta är vad jag också uttalat, det är Centerpartiets linje helt enkelt.

Som du vet är jag positiv till att utställningen kommer till stan. Vi är över blockgränser överens om att vi ska ha en kommunalt finansierad kulturverksamhet.

Det är dock intressant att fundera över hur till exempel kulturverksamhet ska finansieras. När jag besöker Ecce Homo den 20:e juli kommer det vara gratis. Jag förväntar mig alltså att någon annan betalar för mig. Jag är osäker på om det för alltid kommer att vara en hållbar princip. Jag tolkar Dans uttalande som en liknande fundering.

Det är dock en helt annan diskussion och är inget som finns förankrat i vare sig partigrupper, budgetförslag eller flerårsplaner. I Alliansens budgetalternativ för 2009 föreslog vi fem extra miljoner till föreningslivet, som ju i allra högsta grad sysslar med kultur.

Sammanfattningsvis: Att Ecce Homo kommer till stan är bra, kommunalt finansierad kulturverksamhet är okontroversiellt och jag kommer fortsätta hissa Dan Olsson ett bra tag till.

Annonser
This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.