Splittring, var god dröj

Som den fullblodspolitiker han är försöker Leif Lindholm (s) hitta och exploatera eventuella splittringar inom Alliansen angående Ecce Homodebatten.

Kommentar på min förra bloggpost:

Jag är inte beredd att samregera med dom efter nästa val. Är du?

Leif, du hade inte velat samregera med moderaterna även om de arrangerade sin egen pridefestival.

Jag har tre års erfarenhet av mycket bra arbete inom Alliansen på nämndsnivå. De allra flesta moderater jag känner är kloka, liberala människor (de har dock blivit en färre nu då Ulva Hellström-Proos tyvärr ser sig tvingad att sluta). I moderaternas partiprogram och valplattform hittar jag inget som skulle utesluta samarbete.

Jag har hela tiden varit väldigt tydlig med vad jag anser om Lars Näslunds uttalanden. Jag ser dem dock inte som isolerade yttringar av inskränkthet i Örnsköldsviks stora liberala, upplysta gryta. Jag misstänker starkt att det finns dem som delar Lars åsikter både bland Centerpartiets över 700 medlemmar och SAPs dryga 1000, liksom alla andra partier.

Om Leif inte vill samarbeta med moderaterna enbart på grund av en företrädares åsikter bör han bli politisk vilde.

Moderaterna måste göra glasklart för alla att detta inte är något de står för, på ett eller annat sätt. Det anser jag att man ännu inte gjort. Gör man inte det är den stora frågan huruvida det kommer finnas några moderater att samarbeta med i fullmäktige.

På Leifs blogg fortsätter han i samma stil.

Annonser
This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

2 thoughts on “Splittring, var god dröj

  1. På tal om splittring… Du har tidigare bloggat om Ecce Homo. Jag skulle vilja veta hur du ser på din partikollega Dans uttalande i Allehanda för någon vecka sedan, där han ifrågasatte att skattepengar användes till utställningen. Om han menar skattepengar till kulturverksamhet överhuvudtaget – är det i så fall något ni andra i (c) står bakom? Och om han menar just den här utställningen bara – tycker du och ni andra (c):are också att kultur och fritid ska trava upp till kommunpolitikerna och fråga om lov för varje utställning? För det är, så vitt jag kan se, de enda två möjliga tolkningar man kan göra av Dans uttalande. Och du brukar ju hissa honom rejält i andra sammanhang så jag skulle vilja veta hur du står just här, i denna fråga. Tack. http://allehanda.se/avdelning/ornskoldsvik/28251

  2. Berit: Det är alltid svårt med citat i tidningen, har själv förtydligat här på bloggen nästan varje gång jag blivit intervjuad. Det är sällan journalister uppfattar vad man tycker att man menar. På Dans blogg – dan.centerpartiet.nu – finns förstahandsinformation. Där skriver han att han är emot censur och inte tycker att politiken ska detaljstyra. Detta är vad jag också uttalat, det är Centerpartiets linje helt enkelt.

    Som du vet är jag positiv till att utställningen kommer till stan. Vi är över blockgränser överens om att vi ska ha en kommunalt finansierad kulturverksamhet.

    Det är dock intressant att fundera över hur till exempel kulturverksamhet ska finansieras. När jag besöker Ecce Homo den 20:e juli kommer det vara gratis. Jag förväntar mig alltså att någon annan betalar för mig. Jag är osäker på om det för alltid kommer att vara en hållbar princip. Jag tolkar Dans uttalande som en liknande fundering.

    Det är dock en helt annan diskussion och är inget som finns förankrat i vare sig partigrupper, budgetförslag eller flerårsplaner. I Alliansens budgetalternativ för 2009 föreslog vi fem extra miljoner till föreningslivet, som ju i allra högsta grad sysslar med kultur.

    Sammanfattningsvis: Att Ecce Homo kommer till stan är bra, kommunalt finansierad kulturverksamhet är okontroversiellt och jag kommer fortsätta hissa Dan Olsson ett bra tag till.

Kommentarer inaktiverade.