Emil om Ecce Homo och In hate we trust

Eftersom folk verkar känna sig felciterade lite här och var kommer jag inte ta ställning mot något eller någon igen i denna fråga. Bara för.

Det är bra att Elisabeth Olsson Wallins utställningar kommer till Örnsköldsvik i sommar. Diskussionen som uppstått visar tydligt hur mycket de behövs. All cred till museets personal med Daniel Wetterskog i spetsen som tagit hit den. Synd att det inte gjordes för tio år sedan.

Det är bra att vi förtroendevalda inte sitter och detaljstyr vilka utställningar som visas i staden. Vår uppgift är att sätta ramar och målsättningar för, bland annat, museets verksamhet. Museipersonalens uppgift är att presentera ett så spännande och intressant program som möjligt. En uppgift man onekligen lyckas bra med.

Det är bra att vi i Örnsköldsvik och Sverige inte sysslar med censur. Så länge inte något strider mot lagen ska det vara tillåtet att visa det. Det är helt okej att inte vilja ta del av en bild, en artikel eller en konstutställning. På grund av sina intressen, sin religion eller eventuell skräck för nakna män på bild. Men det är aldrig okej att då dra slutsatsen att ingen annan heller ska få ta del av samma bild, artikel eller konstutställning.

Jag tycker att det är skönt att tillhöra ett parti och en ideologi där ovanstående principer är självklara.

Annonser
This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

One thought on “Emil om Ecce Homo och In hate we trust

  1. Tänk ett varv till…hade det varit homosexuella som skildrats på ett sådant sätt som wallin skildrar kristna i ”In hate we trust” hade man aldrig ställt ut den med motiveringen att man är för alla människors lika värde, att man inte vill vara med och sprida hat mot en minoritet…precis som man inte hade tagit in nazistpropaganda med nidbilder av judar.

Kommentarer inaktiverade.