Ungdomarna, bloggarna tar över

Nu verkar det avgjort hur det blir med FRA-lagen. Återremiss för att kunna förbättra förslaget.

Make no mistake, denna fråga markerar en maktförskjutning i svensk politik.

För första gången har bloggosfären spelat konkret, politisk roll. Det är helt och hållet bloggarnas förtjänst att denna fråga lyfts fram i ljuset. Den diskuterades och kommenterades (dock ej på denna blogg) i veckor innan de etablerade medierna hängde på. Lita på att journalisterna kommer att bevaka bloggvärlden än mer i framtiden.

Det är de unga som kapat åt sig mer makt. Unga bloggare och unga riksdagsmän, med Centerpartiets Fredrick Federley och Annie Johansson i spetsen. Jag är stolt över dem och över att vara del av Centerpartiet. Vi har visat att vi är ett modernt och öppet parti som klarar av att hantera och ta intryck av olika åsikter.

Tack vare Fredricks och Annies kurage har de visat att unga är en kraft att räkna med i riksdagen. De är inte med som alibi eller accessoarer. De är valda för att påverka, och det är precis det de gör.

Annonser
This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.