Nej till heltid

Igår skrev ÖA om att alla inom äldreomsorgen i Nätra ska få chans att arbeta heltid. Vid första anblick kan man ju tro att detta var en positiv nyhet. Så var dock inte fallet. De anställda vill inte jobba mer, uppenbarligen eftersom det skulle innebära mer helgarbete.

Artikeln hittar du här – nedan en godbit:

”Folk här mår väldigt dåligt. Jag vet redan om fem stycken som fått lov att gå hem sjuka med anledning av det här förslaget”

Ska försöka mig på att inte göra några billiga poänger på hur synen på sjukdom ser ut på äldreomsorgen.

Jag tycker att de som arbetar i omsorgen ska bestämma själva över hur mycket och när de arbetar. Hade de anställda varit sina egna chefer som företagare eller i personalkooperativ hade de inte behövt föra diskussion om tider och villkor via ÖA.

Låt de anställda ta över verksamheten!! (om de vill)

Annonser
This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.