Halleluja

Idag har Alliansens skuggbudget presenterats. Den är riktigt vass, på flera sätt. Läs gärna hela pressmeddelandet här.

  • Den tydliggör att ett bättre arbete med konkurrensutsättning innebär mer pang för pengarna. Att verksamheter utförs av den som gör det bäst och billigast innebär att vi får pengar över till annat.
  • Minst nio miljoner bedöms tillskottet av den nya kommunala fastighetsavgiften bli – pengar som kan användas till föreningsliv och ungdomssatsningar.
  • Vilket det också görs. FEM MILLAR räknar vi upp föreningsbidragen med. Inte dåliga pengar. Inte mer än rätt med tanke på hur styvmoderligt föreningslivet behandlats på senare tid.
  • Tre miljoner läggs på en ungdomssatsning som även innebär ett bättre samarbete mellan de tre nämnder som har med unga att göra – Kultur- och fritidsnämden, Barn- och utbildningsnämnden och Humanistiska nämnden.

Enda smolket i glädjebägaren är naturligtvis att våra föreslagna satsningar inte kommer att se dagens ljus på den här sidan maktskiftet.

De till vänster nöjer sig med att ge 1,5 miljoner till Kultur- och fritidsnämnden. Det kommer inte räcka åt föreningsliv och ungdomssatsning. Not on long ways.

Du som är medlem i en förening, av någon sort. Se till att vi byter majoritet 2010.

Annonser
This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.