Nother month, nother Kultur- och fritidsnämnden

Ännu en månad har gått, det vet man när handlingarna dimper ner till Kultur- och fritidsnämndens månatliga sammanträde.

Regeringens förslag till reformerat strandskydd är ute på remiss och vi skulle yttra oss. Sossarna tyckte på sossars vis att ingenting ska förändras utan det är helt i sin ordning att det är helförbjudet (eller i alla fall väldigt, väldigt, väldigt svårt) att bygga sjönära i Björna, Sidensjö eller för den delen på Genesön. De jobbar alltså aktivt för att slippa få makten över kommunens stränder, och lika aktivt emot att attraktivt boende tillskapas på landsbygden.

Det kunde inte den framstegsvänliga Alliansen acceptera. Med några snabba penndrag förvandlades det neggiga yttrandet till ett positivt sådant. Sen åkte vi på pisk i när vi röstade om saken.

Konkurrensutsättning, att verksamheter utförs av den som gör det bäst och billigast, är ju en annan hjärtefråga. Igår var det dags att peka ut verksamheter lämpliga att pröva. Vi förde fram kommunens kultur- och fritidsgårdar, bokning av lokaler och anläggningar och driften av Skyttis som lämpliga objekt. Majoriteten förde fram inget. De vann.

I Göteborg arrangeras i höst en konferens för Kultur- och fritidschefer. Vi tyckte att det vore en bra idé att skicka just Kultur- och fritidschefen men att politikerna gott kan stanna hemma och inte glassa runt på skattebetalarnas bekostnad*, som omväxling. Det tyckte inte majoriteten. Två representanter skulle det vara minsann.

Sen hände något. Kutym är att majoritet och opposition får en plats var på resor och konferenser. Men inte idag. Två sossar skulle det vara, och i kraft av sin lika egna som ödmjuka majoritet blev också beslutet så. Hälsa Götet, Leif och Kaisa!

Det här kan mycket väl vara den sista rapporten någonsin från Kulur- och fritidsnämnden från min sida. Stor saknad. Seriöst.

*I mitten av juni ska yours truly göra just det. Äänekoski, here i come!

Annonser
This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.