Vi måste agera nu! Men hur?

Ovanstående är ett bestående intryck från helgen som spenderades på LSUs Global Youth Conference on Climate Change. En späckad, proffsigt genomförd helg fylld av intressanta talare, sköna människor och nya bekantskaper från hela världen.

Denna bloggpost är även en rapport till Vi Ungas förbundsstyrelse.

För vad ska vi egentligen göra? Förutom att cykla, vrida ner värmen och ta tåget? Den frågan var tyvärr fortfarande obesvarad när jag satt och skämdes på planet hem.

Två grejer att jobba vidare på för Vi Unga tar jag med mig från helgen:

Hade ett långt och givande snack med Yasri Khan från PeaceQuest. Yasri är även engagerad i Sveriges Unga Muslimer, som arrangerar Forix, förortsriksdagen. 2009 arrangaras Forix i Göteborg. Vi Unga bör vara på plats.

Under söndagen deltog jag bland annat i en diskussion initierad av LSUs Heidi Huusko angående FNs International Youth Day den 12/8. Temat för i år är just klimatförändringarna. Eftersom Vi Unga dels har en förbundsordförande med känningar i FN och dessutom arrangerar vårt riksläger och förbundsstämma veckan innan vore det väl en kul grej att göra något på detta.

Planen för helgen var att glida omkring i kulisserna och lyssna och lära. Träffa lite kul folk och så. Inte synas eller höras onödigt mycket, det fanns det andra som skötte så bra. Det gick bra ända fram till konferensens absolut sista moment.

Hur det hände är en lång historia, men summan av kardemumman blev i alla fall att Förbundet Vi Ungas representant, er ödmjuke tjänare, fick avsluta konferensen med att dra upp riktlinjer för det fortsatta arbetet och den fortsatta kommunikationen, som kommer att ske i form av en wiki som du hittar via konferensbloggen. Huruvida den kommer falla i glömska eller förändra världen får väl framtiden utvisa..

Annonser
This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

4 thoughts on “Vi måste agera nu! Men hur?

  1. Tack för representationen, rapporten och tankarna!

    Lite mycket förväntat att ni skulle lösa hur-frågan på plats kanske, men hade ju varit nice om ni kommit en bit på vägen. Kan avslöja att det antagligen kommer upp en punkt om miljöpunkt på Vi Ungas stämma, så fortsätt gärna fundera på vad Vi Unga borde bidra med för en hållbar utveckling.

  2. Tack för representationen, rapporten och tankarna!

    Lite mycket förväntat att ni skulle lösa hur-frågan på plats kanske, men hade ju varit nice om ni kommit en bit på vägen. Kan avslöja att det antagligen kommer upp en punkt om miljö på Vi Ungas stämma, så fortsätt gärna fundera på vad Vi Unga borde bidra med för en hållbar utveckling.

  3. Bra inlägg och jag hoppas att wikin kommer att bli en succé!

    Vi ses på Joney´s World

Kommentarer inaktiverade.