En enslig kväll i integrationens tecken

Ikväll var jag åhörare på en paneldebatt om integration i Folkpartiets regi, med mor min som duktig samtalsledare. Det var jag rätt ensam om. Publiken lyckades med nöd och näppe vara fler än paneldebattörerna. Totalt var det väl ungefär 15 själar uppe på församlingshemmet, inklusive ÖAs två man starka journalistuppbåd.

”Välkommen till den politiska vardagslunken” sa jag till min kompis Caisa som tappert följde med. Men egentligen ska det ju inte behöva vara såhär. Hur svårt kan det vara att locka lite folk till en intressant debatt om ett angeläget ämne – egentligen? Partierna måste bli bättre på samverkan och rätt marknadsföring. Små annonser i ÖA och T7 duger inte längre.

En av kvällens behållningar var att jag äntligen fick ett ansikte på Torbjörn Westman, som förstört mången frukost med sina många insändare i ÖA om ditt och datt. Han visade sig vara en trevlig prick. Men han kunde inte på ett bra sätt förklara logiken i att vara för invandring och att invandrare snabbt kommer i arbete men mot arbetskraftsinvandring. Kändes bra. För den logiken finns ju helt enkelt inte.

Annonser
This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.