En smart kille på insändarplats

Varför är det så att typ varje gång någon skrivit nåt smart och nämnvärt på insändarplats så ligger artikeln inte uppe på nätet? Idag har i alla fall en lärare vid namn Anders Nilsson fattat pennan och ryter till angående situationen för kulturen här i staden.

”Förra året erbjöd Nolaskolan teater till kommunens skolor. Skolorna hade inte råd att ta bussen till Nola och titta.”

Man blir ju matt, här har jag suttit i Kultur- och fritidsnämnden och beslutat om en ”kulturgaranti” för alla unga i kommunen. Det ovanstående exemplet visar ju hur lite den är värd, och hur förlegad den kommunala beslutsprocessen är.

Det finns all anledning att damma av Alliansens gamla förslag om en ny organisation för kommunen.

Jag har länge gått runt och funderat var stadens intellektuella (lärare, jurister, advokater osv) håller hus i den lokala debatten. Smarta människor som kan citera Dante eller hämta exempel från det gamla Grekland (eller varför inte slänga sig med lite Gramsci?). Hoppas fler hänger på Anders Nilsson.

Annonser
This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.