En vecka i miljöns tecken

Tog några dagar ledigt från bloggandet pga skrivkramp.

Dessa vackra vårdagar går jag mest runt och tänker på miljön. För är det inte onaturligt varmt? Jo det är det. Nedan ett klipp från pappa Anders veckobrev:

Jag bor på en bondgård som varit i släkten sedan 1911. Min pappa tog över gården 1947 och berättade en gång för mig att han vid ett tillfälle kunnat harva och så havre före den 15 maj. Vi tog över gården 1992 och sedan dess har det hänt fem(!) gånger att vi kunnat så före den 15 maj. Rekordet hittills kom ifjol när vi sådde den 1 maj. I år inleddes således vårbruket den 9 maj och är vad jag kan förstå det näst mest tidiga vårbruket under snart hundra år.

Som tur är finns det Centerpartister fast beslutna att rädda världen =). Centerpartiet i Örnsköldsvik anordnar på torsdag en temakväll om vindkraft på Arnäs hembygdsgård. Läs mer här och masa dig dit. Alla är välkomna.

Tyvärr missar jag detta – blev hastigt och lustigt inkallad för att representera Förbundet Vi Unga på en internationell klimatkonferens i exotiska Örebro.

Dessutom är Centerpartiet i Örnsköldsvik i färd med att dra igång ett mer fördjupat arbete kring miljöfrågorna. Det finns med andra ord hopp om livet.

Annonser
This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

2 thoughts on “En vecka i miljöns tecken

  1. Nja, nu får du allt läsa en gång till. Min farfar, AKA pappa Anders pappa, tog över 1947. Den kursiverade texten är alltså faderskapets.

    Jag har otagit över.

Kommentarer inaktiverade.