Lite missvisande..

ÖA skriver om gårdagens beslut i Kultur- och fritidsnämnden om att prioritera ungdomsfrågorna i budgetarbetet.

Vi är eniga om att försöka få loss mer pengar till en satsning på unga, som man skriver. Men vi är inte eniga om hur denna satsning bör utformas. I alla fall inte jag. I underlaget till beslutet beskrev förvaltningen hur en ungdomssatsning skulle kunna se ut. Det handlade om att inrätta ca 10 nya tjänster, bland annat någon form av ”ungdomscontroller”.

Jag tycker inte att det är rätt väg att gå. Varför måste alla anställningar ske inom kommunen? Själv tror jag att två halvtidare på vardera Vi Unga och Unga Örnar skulle kunna göra otroligt mycket mer för Örnsköldsviks unga än en ”controller” som vänder papper på förvaltningen.

Satsning på unga ja, men inte en som bara innebär fler anställda i kommunen.

Annonser
This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

2 thoughts on “Lite missvisande..

  1. Hejsan Emil, nu kan jag ju inte låta bli att kommentera iaf. Hoppas du har fel, jag är ingen impregnerad sosse men jag tycker det känns som jag kommit in i rätt tid, det händer positiva saker och jag tolkade inte tillsättningen av tjänsterna på det sättet. Min förhoppning är att man sätter in lite annan kompetens som tillsammans med de ungdoms-org.du nämner, m fl , kan förändra och vitalisera inriktningen. Jag har tolkat det som att den ”gamla fritidsgårdsmodellen” är på väg ut. Att man vill fånga upp de önskemål ungdom har, blanda det med erfarenhet och utbildade ledare. Så blir det en fin mix som något nytt kan växa fram ur. Med nytt menar jag mera ”livsnära” och behovsprövat på det djupare planet – det som vi alla saknar idag där mycket är fokuserat på yta och konsumtion. Det är vad jag hoppas, men det är möjligt det är en upprepning av gamla mönster, jag vet inte, vi får se. Jag vill verkligen att du ska ha fel denna gång.

  2. Jag hoppas att du har rätt om att jag har fel.

    Men framför allt så hoppas jag att utformningen av en kommande ungdomssatsning inte är huggen i sten.

Kommentarer inaktiverade.