Tro att du är nåt

En grej jag har reflekterat över den senaste tiden är uttrycket ”Han/hon tror ju att han/hon är nåt”. Tänk efter så hör du det ganska ofta. Jag vet inte hur det ser ut i resten av landet, men här i Örnsköldsvik är det en generalsynd att tro att man är nåt.

Peter Forsberg skulle inte komma undan med att tro att han är nån. Även om han bevisligen är det. Ingvar Kamprad ska då inte komma och tro att han är nåt.

Jag frågar mig; vad är motsatsen till att tro att man är nåt? Att tro att man inte är nåt? Och det skulle vara nåt eftersträvansvärt?

Hur många projekt, företag eller idéer har aldrig förverkligats för att dess innovatör intalat sig att denne inte är nåt?

Jag tror att alla är nåt. Och att världen skulle bli lite, lite roligare om fler släppte fram det.

Annonser
This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

One thought on “Tro att du är nåt

  1. Det finns visst en rätt vedertagen indelning i: 1. omedveten inkompetens. 2. Medveten inkompetens.3.Medveten kompetens.4omedveten kompetens.
    Jag tror man kan plocka in lite av det du beskriver under de olika punkterna.Vi pendlar oftast emellan dessa olika beskrivningar.
    Jag faller pladask för den omedvetna kompetensen, d v s den person som har kompetens men som inte skriver någon på näsan med den. Ibland träffar man på sådana människor. Det kan ju vara så att några av dessa människor som inte tror att dom är något faktiskt tillhör gruppen 4. Därför har dom inte förstånd att göra ”reklam” för sig. Jag vill tro att alla innovatörer som har en bra idé, på något sätt får fram den, genom sig själv eller andra. Det kan ju också vara så att idéer föds och fortplantas i en speciell ”dimension”, från vilken dom tankas ner till den som bäst är i stånd att genomföra dom. Alltså att det finns ett slags kollektivt innovationscentrum. Det vore tragiskt om allt stod och föll med en individ. Jag tror att bra tankar föds i en bra grogrund och att det inte är så viktigt vilken som föder fram eller får credit för det hela, utan att det viktigaste är att det sker.

Kommentarer inaktiverade.