Vad blir världsklass när?

Nyckeln i stadens resa från Dövik till Örnsköldsvik har varit visionsarbetet. Tidigare i form av Vision 2008, numera inom Världsklass 2015.

Men vad är det som händer? Det känns som att farten, fläkten, engagemanget och drivet som tidigare fanns håller på att försvinna. Sen visionen blev världsklass har man bara visat upp en större handfast idé (vision, projekt eller vad man ska kalla det), stadens eventuella kommande konserthall. Rätta mig gärna om jag har fel.

Det som krävs för att blåsa liv i visions- och utvecklingsarbetet är nytt blod och nytt engagemang. Med din hjälp kan vi byta majoritet i valet 2010.

Att den fart och fläkt som kallas tillväxt är på väg neråt finns det siffror på. Örnsköldsvik gick från 11e till 44e plats i tillväxtligan bland Sveriges 70-nånting arbetsmarknadsregioner från 2007 till 2008 (enligt Affärsvärlden, listan är låst på nätet så ni får hålla till godo med mitt ibland bristfälliga korttidsminne). En signal man måste ta på allvar. Men på grund av ÖAs brist på.. trycksvärta?.. så vet mannen på Storgatan inte ens om detta.

Jag har varit inne på det förut. Jag tror inte att Örnsköldsviks nuvarande styre skulle orka med att vända en eventuell nedåtgående trend. Alltså har vi inte råd med någon sådan. Alltså:

Örnsköldsvik har inte råd med att gnälla och obstruera när entreprenörer i olika sektorer vill förverkliga sina idéer! Vi måste bejaka och bejubla de nya idéer och projekt som landar bland oss. Bara så kan vi fortsätta vara vinnare.

Annonser
This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

One thought on “Vad blir världsklass när?

  1. I have a dream… vågar man tillstå det i dessa tider då önskan om polarisering är så stark! Tänk om alla goda, smarta krafter, oavsett partibok, kunde samarbeta i vår stads mest angelägna frågor! Det finns ju så många smartskallar i båda läger, som i o för sig må ha olika grundvärderingar, men som egentligen vill samma sak. En framtid där vi kan mer än överleva, visa på nya metoder för t ex energisnålt, billigt boende. Men då måste vi samtidigt tackla att elbolagen m fl minskar sina vinster. Det finns ju alltid en förlorare när det finns vinnare, eller?? Hur hittar vi det önskvärda vinnare-vinnare konceptet??

Kommentarer inaktiverade.